Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 27/05/14

VVD en PVV hebben zich gekeerd tegen het voorstel dat een ruimere winkelopenstelling had moeten regelen. PVV-Kamerlid Dion Graus gaf toe dat het tegenstemmen alles te maken heeft met het te vriend houden van de SGP. Zonder de steun van de orthodox-christelijke partij heeft het kabinet immers geen meerderheid in de Eerste Kamer.

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is in principe voor het initiatiefwetsvoorstel van D66 en Groen Links om voortaan gemeenten zelf te laten beslissen wanneer de winkels open mogen gaan. Hoewel coalitiepartijen VVD en PVV voor zijn, stemden ze tegen. “Ik zal maar meteen met de billen bloot gaan: het is geven en nemen”, speelde PVV’er Graus open kaart.

GroenLinks, D66 en PvdA verweten de PVV opportunisme. De VVD liet al eerder weten tegen het voorstel zal stemmen, terwijl die partij eigenlijk ook meer koopzondagen wenst. Gemeenten mogen nu maximaal twaalf koopzondagen per jaar hebben. Steeds meer gemeenten omzeilen deze regel echter, door een gedeelte van de stad aan te merken als toeristisch gebied. Daar mogen de winkels elke zondag open zijn.

Bron: Algemeen Dagblad, 22-04-2011