Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 27/05/14

Met Nick en Simon als ambassadeurs van de vrijheid werd dit jaar de bevrijding op 5 mei weer massaal gevierd in diverse plekken in ons land. Ondanks dat het, volgens het KNMI, de koudste 5 mei was in 21 jaar, werden de bevrijdingsfestivals nog druk bezocht. Zo zag CityTraffic dat in Zwolle de binnenstad zichtbaar profiteerde van het festival dat buiten het centrum werd gevierd. Het piekmoment in drukte lag om 15.00 uur maar duidelijk was dat het feest nog tot in de late uurtjes doorging.

Ook de andere van oudsher traditionele bevrijdingsfestivals zagen een grote opkomst. Zo lag de opkomst in Haarlem, het oudste festival van ons land, even hoog als bij Koninginnedag en zelfs 20 procent hoger dan het jaar daarvoor. Het bevrijdingsfestival in Drenthe dat sinds twee jaar op een nieuwe locatie in Assen wordt gehouden zag ook een stijgende opkomst t.o.v. vorig jaar met maar liefst 30%.

In Leeuwarden waar het festival op 5 mei jaarlijks in de top 3 staat van best bezocht, haalt het bezoekersaantal toch niet de piek van 30 april in deze stad. Het koude weer kan ook een bepalende factor zijn geweest, met 8 graden Celsius was het op 5 mei 8 graden kouder dan op 30 april in het hoge noorden.

Wilt u de precieze data voor uw stad weten voor 5 mei, neem dan contact op met CityTraffic.