Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 30/09/14

De derde week in juli is altijd een bijzondere periode in Gent. De hele binnenstad wordt tien dagen lang omgetoverd tot een cultureel podium waar veel mensen op af komen. Ook afgelopen zomer waren de Gentse Feesten weer een groot succes. Volgens de stad Gent kwamen er ruim 1,3 miljoen mensen op de tiendaagse feesten af. Dit jaar is de opzet licht veranderd. Waar voorheen de start altijd op zaterdag was, begonnen de Gentse Feesten nu al op vrijdag. Een argument om dat te doen is waarschijnlijk het inbouwen van een extra weekenddag waarop mensen kunnen afreizen naar Gent.

In de cijfers van CityTraffic is terug te zien dat deze gedachte nauwelijks invloed heeft gehad op de passantenaantallen. De passantentellingen op de Langemunt tijdens de Gentse Feesten laten een lichte daling zien ten opzichte van 2013. De drukste dag afgelopen zomer in Gent was op zaterdag 26 juli.

Als we kijken naar het uurverloop van de drukste zaterdag tijdens de Gentse Feesten, de zaterdag voor de afsluiting, is er tot half vijf hetzelfde druktepatroon te zien vergeleken met een gemiddelde zaterdag in 2014. Daarna schiet het aantal passanten omhoog, is er een kleine inzinking tijdens etenstijd, en wordt het gezellig druk in de Langemunt met passanten onderweg naar het volgende optreden. Rond half zes wordt het drukste moment van de Gentse Feesten in de Langemunt gemeten. Op dat moment passeren er 30% meer mensen dan exact een jaar eerder ook op de bewuste zaterdagavond tijdens de Gentse Feesten.

CityTraffic analyseert en publiceert voor verschillende steden en retailers data van passantenaantallen tijdens evenementen. Wilt u als retailer of stad weten wat u kunt verwachten op het gebied van passanten tijdens een groot evenement in de stad? Wij kunnen het u vertellen!

Drukteverloop Gentse Feesten