Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 07/04/15

De start van het voorjaar betekent ook de start van het strandseizoen. Voor de komende jaren zal CityTraffic op verschillende locaties aan het strand continu metingen doen. CityTraffic meet de boulevard- en stranddrukte al  in Scheveningen en Kijkduin, maar met de komst van Katwijk wordt daar een nieuwe badplaats aan toegevoegd.

CityTraffic heeft een tiental meetpunten op de boulevard, bij strandopgangen en in het kernwinkelgebied geplaatst waardoor de drukte in Katwijk perfect in beeld is. Alle dagen en uren van de week. kunnen worden gedaan. Deze informatie zal gebruikt worden om te kijken op welke momenten en op welke plaatsen de drukte op het hoogtepunt is. Zo kan er een volledig druktebeeld van Katwijk, maar ook van de badplaatsen onderling geschetst worden.     

Bij het meten van de drukte op het strand komen uiteraard weer nieuwe technische uitdagingen om de hoek kijken. Een strandopgang ziet er immers compleet anders uit dan een winkelstraat. Daarnaast hebben we hier te maken met strandtenten en voorzieningen die niet overal het hele jaar door op het strand staan. Door de sensoren strategisch in te zetten en te voorzien van flexibele verbindingen en transmissies is het desondanks goed gelukt om een uitgebreide strandmonitor te creëren. Naar verwachting zullen er na Katwijk, Kijkduin en Scheveningen meer strandplaatsen volgen die inzicht willen in het drukteverloop op de opgangen en de boulevards en  het effect op de winkelstraten.