Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 07/04/15

Sinds kort is Sneek de koploper van Friesland wat betreft het volautomatisch tellen van passanten in de winkelstraten. Al sinds een aantal jaren meet CityTraffic passantenaantallen in Friese steden als Sneek, Leeuwarden en Heerenveen, maar met de recente uitbreiding van het meetnetwerk, is Sneek de eerste stad in de regio die deze innovatieve techniek op grote schaal gaat inzetten. Sneek als Smart City!! Door Bolsward ook gelijk aan te sluiten op het netwerk krijgt de gemeente direct inzicht in de uitwisseling tussen deze steden onderling.

Een bekend en drukbezocht publieksevenement van Friesland is natuurlijk de Sneekweek. Met het meetnetwerk werd het effect van de Sneekweek al inzichtelijk. Met de uitbreiding kan dat effect nog beter worden bepaald. De gemeente heeft met ingang van dit jaar besloten om de Sneekweek niet zes, maar acht dagen te laten duren. Dit is onderdeel van een plan van de gemeente om Sneek als stad te laten groeien. Volgens burgemeester Hayo Apotheker heeft Sneek alles om een aantrekkelijke winkelstad te worden. De burgemeester vertelt in het Friesch dagblad dat Sneek de 3 R’s heeft: Regio, Recreatie en Reuring. Sneek heeft een achterland met 140.000 mensen in de regio. Recreatie staat voor een binnenstad met historische sfeer en water. En de R van Reuring gaat over de aanwezigheid van horeca, cultuur en evenementen.” (Friesch dagblad, woensdag, 28 mei 2014)

De continue metingen zijn onderdeel van het plan om de binnenstad vitaler en leefbaarder te maken. Over een half jaar moet er een gedetailleerd plan van aanpak liggen voor de binnenstad. De metingen zullen hieraan een goede bijdrage leveren.