Ons laatste nieuws en cases
gray_twitter gray_twitter

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Geplaatst op: 18/11/14

De vrijetijdseconomie draait overuren en de gemeentes pikken hier graag een graantje van mee. Door het organiseren van evenementen zorgt een stad voor meer bezoekers en bestedingen en dat is uiteraard weer goed voor de plaatselijke economie. Zo worden in alle provincies beleidsplannen uitgedacht om er maar voor te zorgen dat de plaatselijke economie profijt heeft van alles wat de regio te bieden heeft. De sterke opkomst van de Citymarketingbureaus geeft een indruk van de toegenomen aandacht om alle verschillende faciliteiten, evenementen en promotiecampagnes centraal te bedenken en uit te voeren, maar vervolgens is het natuurlijk de grote vraag in hoeverre evenementen ook daadwerkelijk leiden tot meer bestedingen. Hiermee is de vraag naar een evenementenmonitor geboren.

De marathon in Rotterdam geeft een goed voorbeeld van een evenement waaruit blijkt dat de ondernemers in het centrum er direct profijt van kunnen hebben. Mensen bezoeken het evenement en blijven gelijk even hangen om te winkelen. Dat zien gemeentes graag! Onderzoeksbureau CityTraffic deed de afgelopen maand onder andere onderzoek naar het effect van middelgrote evenementen in verschillende steden. De toename in de passantenaantallen is in de onderstaande tabel weergegeven:

Een evenement zorgt voor bezoekers, maar nu is het de vraag in hoeverre de bezoekers ook de rest van de stad bezoeken. Wat weten we nog meer over de passantenstromen? Hoe lang blijven ze en waar gaan ze na het evenement naartoe? Om het regionale effect van evenementen te kunnen evalueren heeft CityTraffic een speciale evenementenmonitor ontwikkeld. Hierin worden onderwerpen als de verblijfstijd, de bezoekersaantallen van verschillende straten, het weerseffect en het drukteverloop tot op het half uur nauwkeurig in kaart gebracht. Voor alle strategieën, beleidsplannen, regiovisies, samenwerkingsverbanden, stichtingen en ondernemersverenigingen is dit een krachtige tool gebleken om het succes van evenementen in een meetbare context te zetten.

Neem nu geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een evenementenmonitor te bespreken. Ook kunnen wij u voorbeelden toezenden van monitors die wij voor andere gemeenten opgesteld hebben. Maak hiervoor gebruik van het onderstaande contactformulier of mail naar citytraffic@citytraffic.nl